فکر میکنم برای جواب به تیتر اصلی مقداری زود است. در ابتدا باید بفهمیم بیماری پوستی پسوریازیس چیست و سپس با انواع آن اشنا شوید تا متوجه شوید که کدام از آنها میتواند خطرناک باشد. خب بریم سراغ اصل مطلب...
پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی است که از نقص در سیستم ایمنی بدن نشات می گیرد. در واقع این سلول های محافظتی بدن و سلول های ایمنی هستند که به عنوان گلبول سفید شناخته می شوند و دچار اختلالی می شوند که سول های پوستی را به عنوان عامل بیگانه در نظر گرفته و شروع به جنگ و از بین بردن این سلول های مظلوم می کنند.
علت این امر که چرا گلبول های سفید و در راس آنها لنفوسیت های T سول های خودی را مورد هدف و حمله قرار می دهند مشخص نیست. حال وقتی گلبول های سفید شروع به از بین بردن سلول های پوستی می کنند چه اتفاقی می افتد؟
خب سلول های پوستی نیز بیکار به نظاره نمی نشینند، آنها شروع به تکثیر شدن می کنند تا با گلبول های سفید مقابله کنند. نتیجه این جنگ و درگیری بین سلول های خودی قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست است که عکس آن را در پایین مشاهده می کنید.
علائم پسوریازیس
در صورتی که فرد به این بیماری مبتلا باشد، همانطور که اشاره شد چرخه سلولی سلولهای پوستی به هم میریزد و سلولها بیش از حد تقسیم میشوند. این فرایند موجب ایجاد زخمهایی نقرهای رنگ و ضخیم بر سطح پوست میشوند؛ که اغلب قرمزی و سوزش و خارش را نیز به همراه دارند. از دیگر علائم این بیماری ضخیم شدن ناخنها، پوست خشک و ترکخورده و نقاط پوستهپوسته شده در پوست است. گاهی مفاصل متورم و سفتشده نیز با دیگر علائم بیماری پسوریازیس همراه است.
انواع خفیف این بیماری صرفا از نظر زیبایی برای فرد آزاردهنده است ولی انواع شدید آن دردهای بسیاری برای فرد به همراه میآورد و موجب تغییر شکل و از کار افتادگی برخی نواحی در بدن فرد میشود.
انواع پسوریازیس
پیشگیری از پسوریازیس
بیماری پوستی پسوریازیس قابل اجتناب نیست، اما شما میتوانید آن را کنترل کنید. افراد مبتلا به پسوریازیس ممکن است در دورههای زمانی هیچ نشانهای نداشته باشند اما ناگهان بیماریشان عود کند و علائم آن نمایان شود.
متداولترین عوامل تشدیدکننده این بیماری عبارتند از:
اقدامات دیگر برای پیشگیری
علیرغم عدم امکان پیشگیری کامل از حملات پسوریازیس، علاوه بر درمانهای پزشکی، با بکارگیری برخی راهکارهای خانگی میتوان خطر شعلهور شدن حملات و علائم ناشی از آن را کاهش داد. برخی از این روشها عبارتند از:
برخی درمانهای خانگی برای از بین بردن یا کاهش “خارشهای پوستی” عبارتند از:
نکته: از دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنید! این کار باعث خشکی پوست و بدتر شدن علائم میشود.
جمع بندی
اگر خودتان یا کسی از آشنایان و اطرافیان شما به این بیماری مبتلا باشد باید بدانید که به علت مزمن بودن پسوریازیس یک حالت کلافگی در فرد به وجود می آید. اما باید بدانید که چاره ای جز انجام مداوم روتین پوستی درمانی برای بیماری پوستی پسوریازیس وجود ندارد و هر چقدر کم که کلافه کننده و خسته کننده باشد باید آن را انجام داد. امیدوارم مقاله برای شما مفید باشد.
منبع: بیماری پوستی پسوریازیس سایت لافارر